reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
© Farnell
Biznes |

Farnell otworzył nowe biuro w Krakowie

Globalny dystrybutor komponentów zainwestował w nowe biuro w Krakowie, do którego 14 czerwca przeniosło się 130 pracowników firmy.

Nowe biuro Farnella w Krakowie jest bardziej zrównoważone, wygodne i nowoczesne. Inwestycja ta odzwierciedla decyzję firmy o długofalowym związaniu swojej przyszłości z Polską. 

O planach związanych z Polską, a także otwarcia nowego biura Evertiq pisał tutaj: Farnell inwestuje w Polsce

„Po uświetnieniu w zeszłym roku 10-lecia naszej obecności w Krakowie jesteśmy zachwyceni, że zrobiliśmy kolejny krok na naszej drodze rozwoju, otwierając tę fantastyczną nową przestrzeń biurową. Przenosząc się do nowego najwyższej klasy obiektu mamy pewność, że ponad 130 naszych współpracowników będzie nadal dostarczać najlepsze usługi dystrybucji dla tysięcy klientów w 26 krajach, pracując w 15 różnych językach” – mówiła w komunikacie prasowym Sabina Rozlach, Dyrektor biura Farnell w Krakowie.

Pracownicy Farnella mają teraz do dyspozycji 1200 mkw, w których zastosowano nowoczesne rozwiązania i materiały przyjazne dla środowiska. Firma zaznacza w komunikacie prasowym, że budynek znacznie zmniejsza zużycie energii poprzez oświetlenie SMART LED z czujnikami ruchu i zmierzchu oraz dostęp do światła dziennego z każdego miejsca pracy, a także dzięki inwestycji w najwyższej klasy sprzęt elektroniczny spełniający międzynarodowe normy energetyczne. 

Przy aranżacji wnętrza uwzględniono również ergonomię pracy – biurka oraz krzesła wykonane są ze zrównoważonych materiałów i wyposażone w elastyczną regulację wysokości oraz szeroką gamę konfiguracji dla użytkowników. 

„Jednym z głównych celów projektu nowego biura Farnell było stworzenie spokojnej i wspierającej pracowników przestrzeni. Zastosowano w tym celu kolorystykę i materiały inspirowane naturą – dominują neutralne barwy takie jak beże, szarości połączone z zieleniami i błękitami, przełamane ciepłymi akcentami różnych naturalnych materiałów tj. drewno i korek. W przestrzeniach socjalnych (tj. chillout, kuchnia, coffee point) tapety z motywami roślinnymi sprzyjają odpoczynkowi i relaksowi pracowników” – mówi w komunikacie prasowym Agnieszka Ulatowska, Senior Architect w Colliers Define. „Co więcej, projekt nowego biura został dostosowany nie tylko do nowej lokalizacji, ale także do hybrydowego trybu pracy. Znalazło to odzwierciedlenie w układzie funkcjonalnym wspierającym współpracę i umożliwiającym elastyczne użytkowanie biura, dostosowane do zmieniających się potrzeb i różnorodnych rodzajów aktywności użytkowników. Projektując nową przestrzeń, położyliśmy nacisk na przestrzenie wspólne – różnej wielkości sale spotkań oraz przestrzenie socjalne, które sprzyjają integracji pracowników”.


reklama
reklama
Załaduj więcej newsów
April 11 2024 07:39 V22.4.25-2
reklama
reklama