reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
© Carlo Gavazzi Komponenty | 03 marca 2011

Indukcyjne czujniki zbli偶eniowe

Wchodzimy powoli w er臋 biotechnologii, gdzie produkty pochodzenia ro艣linnego czy zwierz臋cego wykonuj膮 jak膮艣 prac臋. Coraz cz臋艣ciej wykorzystuje si臋 te produkty w elektronice, by poprawi膰 ich jako艣膰. W tym przypadku wykorzystano kukurydz臋.
Nowa seria czujnik贸w zbli偶eniowych, oferowanych przez Carlo Gavazzi, o nazwie ICB, to prawdziwie ekologiczny produkt. Dost臋pne jest w obudowie, kt贸ra mo偶e by膰 mocowana do 艣cianki za pomoc膮 gwintu M12. Obudow臋 pokryto mosi膮dzem i niklem, a one same s膮 d艂ugie i pod艂u偶ne. Jednak偶e obudowy maj膮 tak偶e ciekaw膮 w艂a艣ciwo艣膰. Zwi臋kszono jej wytrzyma艂o艣膰 mechaniczn膮 na zginanie, wykorzystuj膮c do tego produkty uboczne z przetwarzania kukurydzy. Rdze艅 cewek jest natomiast pozbawiony element贸w ferrytowych. Jest nim zwyk艂e powietrze. Dzi臋ki temu czujnik jest odporny na zak艂贸cenia elektromagnetyczne oraz wstrz膮sy i wibracje, jakimi poddany mo偶e by膰 sensor. Ponadto jak zapewnia producent, nie ma tu spadku w jako艣ci pomiar贸w, a mierzone odleg艂o艣ci s膮 nawet wi臋ksze, ni偶 ma to miejsce w innych czujnikach tego typu. Dost臋pny w wersjach z wyj艣ciami NO (normalnie otwarty) i NZ.(normalnie zamkni臋ty). Tak jak i inne czujniki, ten tak偶e ma trzy wyprowadzenia w postaci przewod贸w. Przewody mog膮 mie膰 d艂ugo艣膰 2 metr贸w, by sygna艂 by艂 dobrej jako艣ci. W najbli偶szym czasie planuje si臋 stworzenie dodatkowych czujnik贸w z obudowami zgodnymi z gwintami M8, M18, M30.
reklama
reklama
Za艂aduj wi臋cej news贸w
February 22 2019 14:26 V12.2.6-1